Terugblik op 2019

Aan het einde van het jaar blikken we met trots en plezier terug op projecten waar we in 2019 aan hebben gewerkt. Op onze kerstgroet geven we een kleine inkijk in diverse plannen en processen die wij ontwikkelden voor onze opdrachtgevers.

Wij bedanken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen en de goede samenwerking. Ook in het nieuwe jaar staan we voor u klaar om samen te werken aan toekomstbestendige buitenruimte.

Graag maken we via deze weg ook gebruik van de mogelijkheid u fijne feestdagen te wensen en een gelukkig en gezond 2020!

Namens ons hele team,
Cees, Dianne, Elma, Frank, Hans, Marcel, Marianne, Marlinda en Tristan

PS: Wilt u in 2020 ook graag op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf u in voor onze digitale post of ansichtkaart via ons contactformulier.

Hier kunt u meer lezen over de projecten op onze kaart:

Havenkade, Dronten
Een nieuw woongebied herrijst aan de rand van het Dronter centrum: De Havenkade. Circa 145 woningen worden gerealiseerd tussen het centrum en het station, een uniek gebied gelegen aan de Lage Vaart. De grond wordt nu bouwrijp gemaakt, en de eerste woningen worden verkocht.
De openbare ruimte en het park aan de Lage Vaart zijn vormgegeven door Bureau Maris, net als de technische uitwerking van het ontwerp.

 

 

Centrum Nieuw-West, Amsterdam
Het huidige winkelcentrum Osdorperplein ondergaat een grote transformatie. Het nieuwe Centrum van Nieuw West wordt met nieuwbouw en ver-nieuwbouw in twee fasen tot ver in de jaren ’20 een groot woon, recreatief en cultureel “eiland” voor het westelijk gelegen Stadsdeel Nieuw West. Onderdeel van de transformatie is het ontwerp en de aanleg van een nieuwe gracht; de Nieuwe Osdorpergracht, met zowel een kade als een meer natuurlijke oever. Tevens zijn drie verschillende verkeersbruggen, een watertrap met steiger en een aansluitende ondiepe Waterspeelgracht ontworpen. De waterpartijen fungeren ook als buffers voor de regenwaterpieken. Ons Bureau heeft al deze onderdelen ontworpen, begroot en een Beeldkwaliteit plan opgesteld, mede voor de aanbesteding. Meer over dit ontwerp leest u hier.

Vliegersmonument, Zeewolde
Een eervolle klus: ter nagedachtenis aan onze bevrijders mocht Bureau Maris het Vliegersmonument ‘Opdat wij niet vergeten’ vormgeven. Op 5 mei jl. werd het kunstwerk onthuld in aanwezigheid van familieleden van de omgekomen vliegers, die op het monument zijn ingegraveerd.
Meer over dit project leest u hier.

 

 

Visie fietsstructuur, Urk
Urk is een echt fietsdorp, een groot deel van de inwoners werkt ook op Urk en fietst vier maal per dag door het dorp. Met de ontwikkeling en groei van nieuwe woon- en werkgebieden is het van belang dat de fietsstructuur mee-ontwikkelt. Bureau Maris ondersteunt dit proces met een visie voor de fietsstructuur van het dorp, waarin inzichten in de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen samen tot een robuust en duurzaam netwerk van fietsroutes leiden.

 

 

De Zevenster, Zeewolde
Op de voormalige locatie van basisschool De Zevenster zijn mogelijkheden tot herontwikkeling verkend met omwonenden en belanghebbende partijen in het gebied. Een goed ingevulde digitale enquête, verkennende gesprekken en twee bewonersavonden hebben een goed beeld opgeleverd van de behoeften die er op deze locatie spelen, zowel voor de buurt als voor het dorp. Het participatietraject leidt tot een advies aan de gemeente waar we u in 2020 graag meer over vertellen.
Meer over het participatietraject leest u hier.

 

Park aan de Deel, Emmeloord
Nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Emmeloord vroegen om een update van het Park aan de Deel, een groenzone aan de noordzijde van De Deel waar ook wordt gewoond. De buitenruimte verdiende ook een verblijfsplek te worden, waarin rechte lijnen van gebouwen en vlakken gecombineerd worden met organische lijnen in plantvakken en paden. Aan de oostzijde van het park, naast de evenementenzaal van ’t Voorhuys, is een openluchttheater vormgegeven met gras trappen als tribune.
Meer informatie over dit ontwerp leest u hier.

 

Buitenplaats De Poel, Wenum Wiesel
Voor het kleinschalige zorginitiatief ‘Buitenplaats de Poel’ heeft Bureau Maris een ontwerp gemaakt voor een pluktuin met tuinkas. In deze tuin kunnen cliënten en bezoekers zelf (klein)fruit en bloemen plukken en groenten oogsten. Daarnaast is het voor bezoekers ook mogelijk om gewoon rond te kijken en te genieten van wat er groeit en bloeit. 
Meer informatie over de pluktuin leest u hier.

Fort Marina, Warmond
In Warmond is een nieuwe woonplek aan de jachthaven Fort Marina ontstaan: De Hof van Leede. Het ontwerp van de buitenruimte vroeg om het creëren van verblijfskwaliteit zowel rondom de gebouwen als de haven. Vanaf de hoofdpier kunnen bezoekers genieten van het water en het uitzicht op het polderlandschap.
Meer over dit project leest u hier.