CPO Holkerbeek Nijkerk

De vereniging is opgericht door een aantal enthousiaste Nijkerkers die samen met anderen een woonproject willen realiseren in Doornsteeg, het nieuwe uitbreidingsplan van de gemeente Nijkerk.

Het doel is om op de kavel tussen de Holkerweg en de Dammersbeek een wijkje met circa 20 woningen zelf te ontwikkkelen. De gemeente Nijkerk is enthousiast en verleent haar medewerking. Bureau Maris en Van Bokhorst Architecten werken als deskundige bureaus voor respectievelijk de buitenruimte en de woningen samen om deze groep te begeleiden waar nodig.

CPO-project Nijkerk van start

Na ontvangst van de CPO-subsidie van de provincie Gelderland gaat het project van de Vereniging Woonproject Holkerbeek in Nijkerk definitief van start. Onlangs is de website www.holkerbeek.nl gelanceerd. Daar vindt u meer informatie over dit bijzondere woonproject in ontwikkeling.

Hiermee krijgt ons initiatiefproject  “Samenvoorzienend Erfwonen”  (gelanceerd tijdens de duurzaamheidsdag van 2013 van Wijnijkerk.nl) definitief vorm dankzij een groep enthousiaste inwoners van Nijkerk. Deze groep wordt straks de trotse bewoner van de door hun zelf ontwikkelde woonbuurt in de nieuwbouwwijk Doornsteeg. Het woonproject Holkerbeek betreft een kleinschalige ontwikkeling dat in samenwerking met Bureau Maris (buitenruimte) en Van Bokhorst Architecten (woningen) wordt gerealiseerd. Ook de gemeente Nijkerk is enthousiast en verleent haar volle medewerking.

 

Holkerbekers kiezen stedenbouwkundig ontwerp

In de Makelaarskrant van Nijkerk werd in een artikel aandacht geschonken aan de bewonersbijeenkomst van 2 december jl. dat georganiseerd werd door de Vereniging Woonproject Holkerbeek samen met de gemeente Nijkerk.

Schop de grond in op Holkerbeek

Met een officiële handeling van de direct betrokkenen ging woensdagmiddag 22 juni 2016 de bouw van CPO-Holkerbeek van start. Bureau Maris wenst de vereniging een voorspoedige bouw toe!

Lees hier het artikel van Nijkerk Nieuws.

Foto: Arjen Gerritsma