Op het strand naar de WC

Een wens van vrijwel iedere strandgast en zo ook op Urk: goede toiletvoorzieningen nabij het water en het strand. Bureau Maris heeft met haar ervaring met eerdere toiletvoorzieningen op het Woldstrand en de Bremerbaai de gemeente Urk kunnen voorzien van een duidelijk beeld hoe de toiletunit er aan de Westermeerdijk daadwerkelijk uit zou gaan zien op de gekozen locatie.

Door de gebruikers, veelal Urker gezinnen met kleine kinderen, is de wens uitgesproken voor een toiletvoorziening op het strand zelf, dat betekent buitendijks bouwen. Het gevolg hiervan is, dat de unit verplaatsbaar moet zijn. Dit heeft weer consequenties voor de kabels en leidingen die binnendijks spanning- en drukloos gesteld moeten worden.

Middels een aantal 3D-beelden, enkele visualisaties en advies over de vormgeving en inhoudelijke invulling van de toiletunit heeft Bureau Maris kunnen bijdragen aan dit project. In samenspraak met het Waterschap en de gemeente Urk is het plan verder uitgewerkt. De gemeente Urk heeft een aannemer gecontracteerd en de begeleiding van de uitvoering verzorgt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het een geslaagd project is geworden. De toiletunit is in het voorjaar van 2019 geplaatst, mooi op tijd voor de zomerse dagen op Urk.