Op Buuren Maarssen

Het nieuwbouwproject Op Buuren betreft een ontwikkeling van een nieuw Vechts dorp, een buitenplaats en een landgoedpark met in totaal circa 650 woningen in de gemeente Stichtse Vecht. Binnen de deelplannen van Op Buuren -DORP, -BUITEN en -PARK wordt een breed scala aan woningbouwtypes met een bijzondere ligging langs de rivier de Vecht gebouwd met specifieke Vechtse kwaliteiten. Voor de openbare ruimte geldt een vergelijkbaar ambitieniveau. De kenmerken en kwaliteiten die langs de rivier de Vecht te vinden zijn, dienden als basis van het bestemmingplan en beeldkwaliteitplan Maarssen-zuid.

Na het traject van de ruimtelijke ordening zijn wij voor de realisatie van het Op Buuren betrokken geraakt bij het ontwerp en de werkvoorbereiding van de openbare en semi-openbare ruimtes. Dat betekent dat wij van de eerste ideevorming tot de realisatie betrokken zijn bij het concreet maken van de Vechtse kwaliteit in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het interactief ontwerpen aan de footprints van de bebouwing, de toetsing van de openbare ruimte in relatie tot het programma van eisen van de gemeente, het leveren van tekeningen voor de bouwaanvragen en grondleveringen, en het ontwerpen van creatieve oplossingen tijdens het realisatieproces door de aannemer.

Daarnaast verzorgden wij voor Op Buuren de bouw- & woonrijp bestekken van alle deelfases van het nieuwbouwproject. Dat betekent dat tijdens het ontwerpproces een controle van bijv. kabels en leidingen door ons plaatsvindt en dat de toegankelijkheid van de brandweer en andere maatgevende voertuigen in een vroeg ontwerpstadium getoetst konden worden. Op die manier heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt voor de ontwerpuitwerking van de openbare ruimte: Bureau Maris.

Luchtopnames Op Buuren

Bekijk hier de luchtopnames van de nieuwbouwwijk Op Buuren met dank aan ‘Jorik’.

Opening Op Buuren door minister

Het nieuwbouwdorp Op Buuren werd op 16 oktober 2013 officieel geopend door minister wonen S. Blok , burgemeester van ’t Veld en wethouder K. Wiersema. Als ‘cadeau’ werd een waterpomp aan de wijk aangeboden.

Drone-filmpje gracht Op Buuren-Dorp in Maarssen

Met dank aan ‘Jorik’ is er weer een filmpje verschenen van Op Buuren gemaakt met behulp van een drone. Dit keer wordt de Vecht en de gracht van Op Buuren-dorp in beeld gebracht.

Bekijk de film hier.

Op Buuren vanuit de lucht

Van Jorik Korenromp vonden we een prachtige film van Op Buuren vanuit de lucht. De beelden bevestigen het bijzondere en unieke karakter van de woonwijk in Maarssen-Dorp. De 21e-eeuwse woonwijk ligt aan de oevers van de rivier de Vecht, tussen Oud-Zuilen en de dorpskern van Maarssen. De inrichting van de buitenruimte is door Bureau Maris ontworpen en technisch voorbereidt.

Terugblik Op Buuren

Met een digitaal boek blikt Kondor Wessels Projecten en BPD Ontwikkeling terug op de ontwikkeling van Op Buuren in Maarssen.

Bekijk hier het boek.