Woldstrand Zeewolde

Het Woldstrand is een recreatiegebied, gericht op de bewoners van Zeewolde en haar omgeving. Met de groei van Zeewolde is het gebied aan een kwaliteitsslag en een uitbreiding toe. De bevolking van Zeewolde heeft haar wensen voor het plangebied kenbaar kunnen maken. Bureau Maris heeft de uitgangspunten verwerkt in een landschappelijke visie en een definitief ontwerp.

De dijk functioneert als ‘boulevard’ waar gewandeld en gefietst kan worden, met uitzicht over het gehele gebied. Dichter langs de stranden ligt de ‘boardwalk’, een betonnen pad dat de verschillende functies, voorzieningen en paden binnen het plangebied verbindt. Deze boardwalk is vormgegeven als een meetlint van precies een kilometer, dat uitgerold is van de bebouwing van Zeewolde tot aan het water van het randmeer.

Om de gebruiksfuncties binnen het plangebied te spreiden, zijn de stranden ingericht voor diverse doelgroepen. Elke strandzone heeft een eigen karakter, geschikt voor bijvoorbeeld ouders met kinderen, jongeren, senioren of mensen met honden.

Woldstrand “Het beste strand van Flevoland”

Het Woldstrand in Zeewolde is ‘Het beste strand van Flevoland’. Omroep Flevoland onderzocht 12 van de 27 stranden van Flevoland en het Woldstrand kwam als beste uit de test. 
(meer…)

(Woldstrand Zeewolde) Woldstrand gezinsfavoriet van Flevoland

(meer…)