Prijsvraag Duurzame Playground

Wij zien nieuwe kansen om de ambitie van de Richard Krajicek Foundation (RKF) een breder platform te bieden. De ervaring en het netwerk van de RKF worden benut en ingezet bij de herbestemming van leegstand in Nederland. 

Leegstand is een acuut maatschappelijk probleem geworden. Vervangende en gelijk geaarde invulling is in veel gevallen niet of niet meer op de korte termijn mogelijk. De ambitie van de RKF is ook aantrekkelijk te willen zijn voor andere doelgroepen. Deze doelgroepen komen binnen handbereik wanneer de sportvoorzieningen op centraal gelegen en openbaar toegankelijke plekken gelegen zijn. Deze locaties zijn iconische gebouwen, gebouwen met betekenis voor de gemeente en haar inwoners. Iconisch door componenten als historie, architectuur, stedenbouwkundige locatie en intrinsieke (emotionele) waarde.

‘Interdisciplinair maatschappelijk verantwoord ondernemen’ krijgt met de inbreng van het RKF een bijzonder accent. Het integraal en mede herontwikkeling van leegstaande (iconische) gebouwen wordt voor de Richard Krajicek Foundation een tweede tak van sport.

Eervolle vermelding

De waardering voor de actuele thematiek en de mogelijkheid die het voorstel biedt om het buitensportseizoen te verlengen door een combinatie met binnensporten te maken, leverde de samenwerking van Bureau Maris & René Smit Architecten een eervolle vermelding op.