Parkeren Oostvaardersplassen Lelystad

De film De Nieuwe Wildernis heeft geleidt tot een grote toestroom van bezoekers naar de Oostvaardersplassen. Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Lelystad werd de toestroom zo groot dat een grote uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen nodig was.

In samenwerking met de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer hebben wij de nieuwe parkeervoorziening ontworpen. Door de bestaande weg te verleggen kon op de vrijgekomen rijbaan onder aan de Knardijk de benodigde parkeerplaatsen worden gerealiseerd in directe aansluiting op het terrein van het Buitencentrum. Op deze manier kunnen de bezoekers veilig te voet het Buitencentrum bereiken zonder de drukke weg over te steken.

Naast deze weg-aanpassing en de realisatie van de grote parkeervoorziening is ook de entree en het entreegebied naar het Buitencentrum heringericht en geschikt gemaakt voor de toegankelijkheid van minder-validen. Daarnaast zal ook de beheerschuur van Staatsbosbeheer een eigen oprit naar de Knardijk krijgen en konden zo de verschillende verkeerstromen van elkaar worden gescheiden. Dit alles komt de toegankelijkheid van het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen ten goede, zodat de bezoekers alle hun aandacht kunnen richten op de prachtige natuur die op deze plek in Nederland te beleven is.

Dierenafbeeldingen Buitencentrum Oostvaardersplassen

Op de hoofdtoegangsweg van het Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad zijn met wegenverf dierenafbeeldingen aangebracht op het nieuwe asfalt.

(foto gemaakt door Bertwin Bergman, Staatsbosbeheer)