Havenkade Dronten

Het Hanzekwartier is een nieuwe woonlocatie in Dronten, gelegen tussen het centrum en het station. De Havenkade is het eerste schiereiland van het Hanzekwartier dat gerealiseerd wordt op een voormalig industrieterrein.

In opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling en in nauwe samenwerking met de gemeente Dronten heeft Bureau Maris het ontwerp en bestek van de openbare ruimte gemaakt.

Uniek voor dit project is de geschiedenis van de plek en de ligging aan het water. Deze kwaliteiten zijn in het inrichtingsplan verwerkt tot een fraaie openbare ruimte. Binnen de mogelijkheden van het stedenbouwkundige plan heeft Bureau Maris een optimale invulling gegeven aan groen in de openbare ruimte.

Het plangebied wordt grotendeels omsloten door water. Door gepassioneerd te ontwerpen aan de kade, het parkje langs de Lage Vaart en de nieuwe gracht is het ons gelukt om de overgang van land naar water optimaal in te vullen.

De klinkerkeien die vrijgekomen zijn uit de oorspronkelijke kade worden hergebruikt in de straten binnen het plan. Daarmee behouden we een stukje historie van de plek, is het esthetisch fraai en hoeven geen materialen af- en aangevoerd te worden. Een optimaal voorbeeld van duurzaamheid.