Bremerbaai Biddinghuizen

Het Bremerbaaistrand is het nieuwste strand in de gemeente Dronten. In 2015 is deze strandlocatie aangepakt, nadat het bestaande strand in de loop der tijd uit het oog verloren was geraakt. Bureau Maris heeft in 2013 het initiatief genomen om door middel van relatief kleine ingrepen de strandlocatie te versterken, zodat de positie van het dorp ‘Biddinghuizen aan het water’ verbeterd werd.

Begin 2013 werd Bureau Maris verzocht het initiatief uit te werken tot een samenhangende ontwerpvisie voor de herontwikkeling van het openbare strand van de Bremerbergse Hoek. Deze schetsvisie voor “De Bremerbaai” is voor de gemeente Dronten de aanleiding geweest om het gestrande planproces en de gereserveerde budget voor het strand van Biddinghuizen te her-activeren.

Tijdens het voortraject is gezocht naar een passende locatie voor het strand in de buurt van de Bremerbergse Hoek. Daarbij is ook gezocht naar een horecaondernemer die ook de taak van beheerder van het nieuwe strand op zich zou willen nemen. Op basis van dit voortraject werd in ons schetsvoorstel voorgesteld om juist de samenwerking met de bestaande ondernemer van het Aquacentrum aan te gaan. Hierdoor kon de bestaande strandlocatie van de Bremerbergse Hoek nieuw leven ingeblazen worden.

Bureau Maris heeft in 2015 het definitief ontwerp voor de strandlocatie Bremerbaai afgerond. Het is een bijzonder project dat geheel in de beschermingszone van de dijk en het waterwingebied ligt. Daardoor mocht de grond in deze zone niet geroerd worden. Alle items in dit plan van pier, plein, parkeerplaats tot paviljoen zijn bedacht en geconstrueerd vanaf de bodem. Een hele uitdaging die, in goede samenwerking met vele partijen, een mooi plan heeft opgeleverd.

De Bremerbaai is een uniek strand geworden! In tegenstelling tot de meeste stranden aan de randmeren, is het water hier gedeeltelijk uitgediept tot 1.80 meter, waardoor er lekker gezwommen kan worden. Naast een gras- en zandstrand heeft het gebied ook een plein die de parkeerplaats op de dijk met het nieuwe strandpaviljoen verbindt. Verder is er een speeleiland aangelegd die zonder te zwemmen is te bereiken via een zandbank die net onder water verdwijnt. Het eiland bestaat uit een strand en een gedeelte met een bijzonder speelobject dat grenst aan dieper water. Hier kan gesprongen, geklommen, gespeeld en gezwommen worden. Daarnaast is er een verkijkheuvel gecreëerd. Bovenop deze heuvel staan golvende banken die als het ware in de heuvel opgaan. Tot slot is er ook een pier met aanlegsteiger gerealiseerd waar schepen kunnen aanmeren. In het hoogseizoen vaart vanaf deze pier een fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet.

Aanleg van Bremerbaai kan van start

Het recreatiegebied Bremerbaai bij Biddinghuizen kan worden aangelegd. De gemeente Dronten heeft een vergunning gekregen van Gedeputeerde Staten.

Bekijk hier het nieuwsbericht van Omroep Flevoland

(meer…)

Aanleg Bremerbaai begonnen

In Biddinghuizen is gestart met de aanleg van de Bremerbaai. Bekijk hier de video van Omroep Flevoland.

Vanaf 2016: Klein Zandvoort in Biddinghuizen

Aan het einde van de Bremerbergweg op de rotonde bij het ‘dubbel like’-beeld op de dijk wordt hard gewerkt aan de Bremerbaai. Bij deze zomerse temperaturen vond Frank Pels het hoog tijd om deze plannen eens nader te bekijken en te beschrijven: lees verder

Openingsfestival Bremerbaai

Gemeente Dronten is een schitterend recreatiegebied rijker. Het nieuw aangelegde strand Bremerbaai bij Biddinghuizen huisvest ook een geweldig strandpaviljoen. Om iedereen bekend te maken met de vernieuwde Bremerbaai en Strandpaviljoen Bremerbaai vindt een groots en feestelijk openingsevenement plaats op 11 juni 2016.

Topdrukte op Bremerbaai

Het nieuwe Bremerbaaistrand aan het Veluwemeer bij Biddinghuizen profiteert deze nazomer optimaal van het warme weer. De eigenaar van Aquacentrum Bremerbergse Hoek en het publiek zijn zeer te spreken over het gehele strand. Het pas opgeleverde recreatiegebied trekt dan ook veel bezoekers.

Bekijk hier het nieuwsbericht.

Vol lof over strand Bremerbaai

Leuk om te horen dat onze ontwerpideeën voor het strand worden gewaardeerd. Bekijk hier de video van De Drontenaar.

Wilt u meer te weten komen over onze ontwerpvoorstellen voor dit strand? Bel ons gerust op 036-522 09 71! Wij vertellen u graag meer.