Begraafplaats Oost-Souburg

De begraafplaats van Oost-Souburg ligt aan de rand van het dorp en bestaat uit één centraal veld waarvan de randen dicht beplant zijn met gemengd bosplantsoen. Door de vele oude graven en de sterk ontwikkelde beplanting heeft de begraafplaats een natuurlijke en historische uitstraling.

De opgave voor de begraafplaats van Oost-Souburg bestond uit een uitbreiding van 1100 graven. Omdat er geen ruimte is voor deze uitbreiding is besloten het bestaande maaiveld op te hogen met 1,7 meter grond. Hierdoor ontstaat er een nieuwe laag twee lagen nieuwe graven. De bestaande graven blijven door deze maatregel gehandhaafd en hoeven niet geruimd te worden. Het nieuwe ontwerp voor een begraafveld is afgeleid van de oude hoofdindeling. Hierdoor blijven de plaatsen van de oude graven herkenbaar.

Door het plaatsen van gedenkstenen met de namen van de afgedekte graven kunnen deze herdacht blijven worden. Door de groenstructuur te handhaven en te verbeteren wordt de bestaande en herkenbare sfeer grotendeels behouden en versterkt. De beslotenheid van de begraafplaats en de natuurlijke uitstraling geeft de plaats een intieme en rustieke sfeer.