WSV De Harder

Waterskivereniging De Harder uit Biddinghuizen bestaat in 2021 50 jaar. Reden voor een feestje en voor het toekomstbestendig maken van de bestaande haven en voorzieningen. Bureau Maris is gevraagd om mee te denken over de renovatie van de haven. Allereerst is er door WSV de Harder en Bureau Maris een initiatiefplan en denkrichting vervaardigd voor de nabije en verre toekomst.

Vanuit het initiatiefplan is er besloten een ontwerp voor de haven en het haventerrein te vervaardigen. In het ontwerp van de haven is de havenmonding verplaatst, waardoor er een optimalisatie van de ligplaatsen mogelijk gemaakt is. Binnen de bestaande contour zijn er daardoor achttien extra ligplaatsen gecreëerd. De oude, houten damwanden zijn vervangen door betonnen damwanden. Verder is de boothelling aangepast aan de nieuwe normen en is er een nieuwe startsteiger gemaakt. De bestrating rondom de haven is opnieuw gelegd, waar mogelijk is verharding hergebruikt.

Het ontwerp van de haven en het omliggende terrein is vervolgens door Bureau Maris technisch uitgewerkt en aanbesteedt. Bureau Maris heeft ook de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering verzorgd. De haven is inmiddels volledig gerenoveerd en ligt er prachtig bij. De terreininrichting zal door de vereniging zelf aangepakt worden, deels met vrijwilligers en mogelijk ook met aannemers.