Bloesemgaarde Nijkerk

De komende jaren worden in de Nijkerkse nieuwbouwwijk Doornsteeg zo’n 1.200 woningen ontwikkeld. Het wordt een kindvriendelijke en duurzame wijk met diverse woonmilieus. In de eerste fase realiseert Heijmans 54 woningen in het deelplan ‘Bloesemgaarde’ met 18 sociale huurwoningen en 36 koopwoningen. Het is één van de eerste deelplannen in Doornsteeg die tot ontwikkeling worden gebracht. 

Het stedenbouwkundige plan van de Bloesemgaarde is door Bureau Maris ontworpen en krijgt een groene opzet met een bloesem-boomgaard en een wadi als beeldbepalende elementen van de wijk.

De woningen krijgen, naar een ontwerp van Inbo Architecten, een dorpse uitstraling en zijn geïnspireerd op de bestaande boerderijen langs het laantje Doornsteeg. De woningen zijn nagenoeg energieneutraal (EPC 0) en voldoen hiermee aan de toekomstige regelgeving van het Lenteakkoord in 2020. Met deze maatregelen zijn de bewoners verzekerd van een laag energieverbruik en hoog comfort. De maatregelen passen bij de ambitie van de gemeente Nijkerk om in 2035 CO2-neutraal te zijn.

Start verkoop Bloesemgaarde Nijkerk

De verkoop van de woningen in De Bloesemgaarde in de nieuwbouwwijk Doornsteeg is van start gegaan. Bureau Maris heeft het stedenbouwkundige plan opgesteld voor de ontwikkelaar Heijmans en is enthousiast over het eindresultaat in de brochure. Als onderdeel van de verkoopbrochure is door de ontwikkelaar een interview-met-Cees-Maris toegevoegd.

Start bouw Bloesemgaarde Nijkerk

De bouw van 54 energiezuinige eengezinswoningen van Heijmans in het plan De Bloesemgaarde in Nijkerk is officieel van start gegaan. Wethouder Wim van Veelen gaf in het bijzijn van de kopers het startsein. (meer…)