Presentatie ‘De gelukkigste stad ter wereld’

Het jaar 2018 staat voor het Architectuurcentrum Nijmegen in het teken van ‘Nijmegen Green Capital’. Elma van Beek (Bureau Maris) hield in het kader van dit duurzame thema een presentatie over de gelukkigste stad ter wereld: Aarhus. Deze stad scoort hoog op de ranglijst van gelukkige steden in Denemarken en dat land staat op zijn beurt weer in de top 3 van de meest gelukkige landen.

Kunnen voorzien in behoeften, beleven van schoonheid en zichzelf kunnen identificeren met de leefomgeving zijn enkele van vele factoren die een mens gelukkig maken. De filosofie van de Levende Stad brengt samenhang in deze factoren, zodat de leefomgeving ingericht of aangepast kan worden met als doel het welbevinden te vergroten. In Aarhus worden deze elementen gekoppeld aan ‘hygge’; het Scandinavische levensgevoel waarin het waarderen van het gewone centraal staat.

Na afloop van de presentatie werd Elma van Beek door dagvoorzitter Paul van Hontem geïnterviewd over de Levende Stad en volgde een levendige discussie met het publiek.