Welkom Femke en Elsemiek, afstudeerders VHL

Eerder deze maand zijn Femke Hendriksen en Elsemiek van de Kamp gestart met hun afstudeerproject binnen ons bureau, waar zij tot de zomervakantie aan zullen werken. Binnen het project ‘De Citadel’ in Zeewolde sluiten de afstudeerders aan bij een team dat werkt aan een bijzondere woonlocatie.

Femke Hendriksen en Elsemiek van der Kamp, van harte welkom bij Bureau Maris!

“Als afstudeerders met specialisatie ‘Werkvoorbereiding aanleg’ aan Van Hall Larenstein willen we het komende halfjaar de theorie in praktijk brengen. ‘Werkvoorbereiding aanleg’ is het vervolg van het ontwerp. Als het ontwerp klaar is, inclusief materialen, zullen wij er voor zorgen dat het ontwerp te realiseren is. We zullen de funderingen berekenen, uitvoeringstekeningen maken en een werkomschrijving in de vorm van een bestek maken. Bureau Maris heeft een projectgebied beschikbaar gesteld waar wij mee aan de slag kunnen. Hiervoor zullen wij bekijken of het ontwerp goed tot realisatie kan worden gebracht, zonder de ontwerpvisie uit het oog te verliezen. Met behulp van de collega’s van Bureau Maris komen wij vast tot een goed eindresultaat te komen.” 

Over het project
De Citadel refereert in stedenbouwkundige vormgeving aan een verdedigingswerk, met een knipoog naar het water van het Wolderwijd. De locatie aan het water vormt een overgang van het tevens hoger gelegen Bergkwartier Hoog naar het toekomstige Havenkwartier, dat ontworpen is als oud Zuiderzeestadje.

Met het water, de ligging van de woningen op dijkniveau en een groene centrale hof ontstaat een vraagstuk waarbij de kennis van Femke en Elsemiek getest wordt en waarmee zij, na eerdere stages, verdere werkervaring opdoen.