Kom jij stage lopen?

Doe je de studie Tuin- en landschapsinrichting (VHL), specialisatie Landscape design of Landscape engineering (HAS) of studeer je Stedenbouw en ben je op zoek naar een stageplek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol
Doe je techniek of ontwerp? Bij ons kan je met beide praktijkervaring opdoen.

Als ontwerper word je ingezet bij het werkproces dat leidt tot eigentijdse, karaktervolle en realiseerbare inrichtingsplannen. Het verbeelden gebeurt digitaal en handmatig, waarbij het ontwerp ruimtelijk en maatvast uitgewerkt wordt. Je helpt mee aan een tot in detail uitgewerkt ontwerp met een helder en uitvoerbaar plan als doel. Je leert tekenen in MicroStation en voor het ontwerpen werken we ook met InDesign, Photoshop, Illustrator en Sketch-up.

Als techneut draag je bij aan de technische uitwerking van onze inrichtingsplannen. Dit zijn over het algemeen geen reguliere plannen; we dagen je uit om mee te denken over technische oplossingen. Je leert een ontwerp technisch te tekenen en een bestek te maken. Je helpt mee met het opstellen van ramingen en als dat zich voordoet het meemaken van een aanbesteding. Je leert tekenen in MicroStation en voor bestekken werken we met Bakker&Spees.

Wie zijn wij
Bureau Maris is een middelgroot, landelijk opererend landschapsontwerpbureau gevestigd in Zeewolde en wij bestaan sinds 1997. Onze medewerkers zijn vakmensen met kennis op het gebied van landschaps­architectuur, stedenbouw, civiele techniek & cultuurtechniek en natuurbouw. Wij werken aan de ruimtelijke inrichting van de buitenruimte in Nederland voor de overheid, het bedrijfsleven en particulieren.

Ons profiel
Voor zowel stad als landschap ontwikkelt Bureau Maris plannen van concept tot definitief ontwerp inclusief maatvaste uitvoeringstekeningen. Daarom zijn de ontwerp- & techniekdisciplines sterk met elkaar verweven. Dit zien wij als belangrijke meerwaarde bij het vervaardigen van onze producten. Het bureau werkt vanuit het duurzaamheidsbeginsel, waarbij wij de principes van de Levende Stad, circulaire processen en CO2 reducerende maatregelen van nature in onze adviezen verwerken.

Werkwijze
Onze werksfeer is collegiaal, klantvriendelijk en we voelen ons betrokken. Wij zijn een daadkrachtig bureau en dankzij onze producten breed inzetbaar. Wij leren van de inbreng van anderen en hebben respect voor alle betrokkenen bij het project. Op basis van onze producten zijn onderbouwde keuzes te maken, zodat betrokkenen actief kunnen participeren in het ontwerpproces.

Om tot realisatie van onze inrichtingsplannen te komen, verzorgen wij de werkvoorbereiding binnen het bureau of zijn wij juist als vormcoördinator sturend bij de werkvoorbereiding door derden. Tijdens de uitvoering door een aannemer verzorgen wij begeleiding & toezicht op het werk. Hierdoor zijn wij van begin tot eind betrokken, zodat het gewenste eindresultaat ook echt tot stand komt.

Reageren?
Met belangstelling zien we uit naar je motivatiebrief en (link naar je) portfolio per mail: info@bureau-maris.nl
Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. We horen graag van je.
Contactpersonen: Elma van Beek (e.vanbeek@bureau-maris.nl) en Hans Damman (h.damman@bureau-maris.nl)