Fort Marina

In Warmond is een nieuwe woon- en verblijfplek ontstaan: De Hof van Leede. De oorspronkelijke jachtwerf en -havens van Fort Marina waren in 2012 toe aan een opwaardering. De haven is volledig heringericht en er zijn vier appartementengebouwen en enkele woningen toegevoegd.

Verblijfskwaliteit creëeren was op deze locatie voor ons als ontwerpers een belangrijk speerpunt. Er is gekozen voor één vloerbedekking waar de verschillende gebouwen op uitkomen. De vloer bestaat uit langgerekte stroken verharding uitgevoerd met straatbakstenen en natuursteen. Deze stroken dienen gelijktijdig als parkeervakaanduiding en dankzij de toevoeging van verschillende typen beplanting en bomen is een sfeervolle multifunctionele ruimte ontstaan.

De Hof van Leede/Jachthaven Fort Marina, Warmond

Naast de verblijfsplek op het land is een nieuw steigerplan met ca. 250 ligplaatsen uitgewerkt. De hoofdpier vormt een extra verblijfsruimte vanwaar men kan genieten van het water, het uitzicht op het polderlandschap en van het zicht op de Zwanburgermolen.

Bureau Maris is ook betrokken bij de realisatiefase. Fort Marina is nu al een prachtige plek voor een bezoekje op een mooie herfstdag.