Toms Creek, Lelystad

Toms Creek in Lelystad is een begrip onder vissend Nederland. Het vispark is zo’n succes dat in 2019 idee ontstond om het park uit te breiden met nog eens vier visvijvers. Er was de behoefte om het seizoen te kunnen verlengen en het aanbod op het gebied van sportvissen, natuur- en outdoor beleving te vergroten. De uitbreiding is inmiddels gerealiseerd en er wordt enthousiast gevist.

De eerste fase van Toms Creek, ook ontworpen door Bureau Maris, is een publieksvriendelijke omgeving waar genoten wordt van het vissen. De tweede fase kent een meer avontuurlijk karakter, het is hier mogelijk om in een bosrijk krekenlandschap te vissen op grote vissoorten. Voor de kenners: naast grote karpers en meervallen kun je in dit vispark ook vissen in een ‘big game’ en ‘monster’ vijver.
Bij het ontwerp is er voor gekozen om de vijvers opnieuw tezamen de vorm van een vis te geven. Deze vorm is een knipoog naar het functionele gebruik en is goed zichtbaar vanuit de lucht. Bezoekers zijn zeer enthousiast bij het zien van de plattegrond van het park.

Voor Toms Creek heeft Bureau Maris alle ontwerpen gemaakt, de technische uitwerking verzorgd (bestekken) en geadviseerd bij de aanbestedingstrajecten. Daarnaast hebben wij het projectmanagement en de bestemmingsplanwijziging verzorgd en daarbij de nodige onderzoeken aangestuurd en vergunningen aangevraagd. Voor de bestemmingswijziging van fase 2 hebben wij de Ruimtelijke Onderbouwing geschreven.

Bekijk bovenstaande video waarin Tom Bremer zelf vertelt over de uitbreiding. Inmiddels is de gehele tweede fase gerealiseerd en kan er sinds de nazomer van 2021 worden gevist. Op onderstaande drone foto de uitbreiding tijdens de aanleg.
Bron video en foto: Toms Creek