‘In Vogelvlucht’

Deze maand werd het 25-jarig jubileum van Bureau Maris gevierd. Ter gelegenheid van die verjaardag is het boek ‘In Vogelvlucht’ feestelijk gepresenteerd. Het boek gaat over het verleden, heden en de toekomst van zowel het bedrijf als het ruimtelijk vakgebied.
De archieven werden geraadpleegd om de geschiedenis, de visie en de toekomst van het bedrijf en het ruimtelijk vakgebied te beschrijven en te verbeelden.
Samen met vakgenoten en opdrachtgevers wordt ‘In Vogelvlucht’ teruggeblikt op thema’s als duurzaamheid, natuur, initiatieven en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.

Verschillende projecten zijn opnieuw vastgelegd op beeld om de ontwikkeling van het werk ook te zien in de tijd. Eén van de aspecten die zo bijzonder blijft aan werken aan de buitenruimte en openbaar gebied: het groeit en stoeit met de omstandigheden en het gebruik.
De lezer krijgt een kijkje in de keuken bij de totstandkoming van projecten en het ontwerpproces van stad en landschap. De projecten van Bureau Maris zijn in heel Nederland te vinden en hebben heel diverse thematiek.

Voor de liefhebber is het mogelijk het boek digitaal te lezen in bovenstaande PDF viewer. Vergroten tot volledig scherm is mogelijk, evenals downloaden van het bestand (PDF).